preskoči na sadržaj

Osnovna škola Novi Marof

AKTUALNOSTI

Dani hrvatskog jezika (od 11. do 17. ožujka)

Dragi svi, knjigoljupci, jezikoljupci, oni koji volite knjigu, ali i oni koji (još) ne čitate iz užitka, dođite u predvorje naše školske knjižnice i pogledajte kako se razvijao naš hrvatski jezik - od hrvatskog prvotiska iz 1483. do standardnojezičnih priručnika. 


Čudesni svijet mitoloških bića - izložba

U suradnji s učiteljicom likovne kulture Gabrijelom Ljubek u školskoj knjižnici možete pogledati izložbu učeničkih radova prema temi Čudesni svijet mitoloških bića. Radove koji su prošli na izložbu i izloženi su u Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu osmislili su naši učenici Lana Fotak, Leona Štorga i Mihael Bijelić. Ostali učenici čije bismo radove izdvojili su: Noa Novak, Patrik Štorga, Vito Vuk, Tina Cindori, Damjan Puškadija, Karlo Stepančec i Viktor Vrtar. 

Spoj s knjigom naslijepo pod maskama u školskoj knjižnici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dođite u školsku knjižnicu i posudite knjigu iznenađenja - neka to bude spoj s knjigom naslijepo! A u našem predvorju možete pročitati nekoliko zanimljivosti o tradiciji maškara i maskenbala. 

 

ISLM Bookmark Exchange Project 2017./2018.

Učenici trećeg B danas 8.12.2017.  bili su jako vrijedni i marljivi!

Zajedno smo osmislili i kulturološkim motivima Republike Hrvatske ukrasili naše straničnike koji su ove godine otputovali u daleku Indiju, točnije u grad koji se zove Mohali. Preko božićnih praznika straničnici će putovati u Oakridge International School. Hvala na trudu, strpljenju i vremenu svima!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijeg ne pada, ali u knjižnici Božić vlada!

 

 

 

 

 

 

 

Jedno malo drvce načinjeno od knjiga sakrilo se iza naših veselih pomagača! Hvala našoj pedagoginji Darinki na početnoj ideji i knjižničarki Ireni na realizacijismiley

 

Najčitateljice OŠ Novi Marof u Županijskoj palači u Varaždinu

Valentina Vrščak 3.B i Hana Ipša 7.B

U Županijskoj palači u Varaždinu i ove su godine, u petak 10. studenoga dodijeljene nagrade najčitateljima za školsku godinu 2016./2017.

Ove godine prvi su put dodijeljene nagrade u dvjema kategorijama - u razrednoj i predmetnoj nastavi.  U Varaždin pozvane su naše dvije najčitateljice - Valentina Vrščak iz trećeg B i Hana Ipša iz sedmog B.  Djevojkama čestitke, a ostalim učenicima neka to bude primjer i motivacija za čitanje i dolazak u školsku knjižnicu.

 

 

 

 

 

 

Mjesec hrvatske knjige 2017. 

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je promicanja knjige i čitanja. Na cijelom području Republike Hrvatske od 15. listopada do 15. studenoga u školama, vrtićima, domovima umirovljenika, otvorenim prostorima, knjižnicama provodit će se aktivnosti s ciljem popularizacije čitanja.

Knjižničari, djeca, djedovi, bake, roditelji, prijatelji, poznanici - čitajte svi!

Pozivamo Vas u našu školsku knjižnicu na izložbu u povodu ovogodišnjeg Mjeseca knjige. Svi ste dobrodošli!

Pogledajte neke od fotografija!

    

Učenica naše škole Valentina Vrščak (2.b) proglašena je najčitateljicom u 2016./2017. godini

  Danas 1. lipnja 2017. posjetili smo 2. b razred kako bismo predali simboličnu nagradu našoj učenici Valentini Vrščak. 

 Valentina marljivo posjećuje knjižnicu, pomno odabire i čita knjige, a najdraža joj je priča Šuma Striborova. 

Ove školske godine Valentina je opravdano i s ponosom dobila titulu najčitateljice u OŠ Novi Marof. 

Iskrene joj čestitke, a sve vas učenike pozivamo da i vama knjiga postane draga - jer knjige su najstrpljivije i najtiše učiteljice do kojih nije teško doći. 

Iz Knjižnicesmiley

 

 

Učenica naše škole Magdalena Husajina (8.b) proglašena je najčitateljicom u 2015./2016. godini

U županijskoj palači u Varaždinu i ove su godine dodijeljene nagrade najčitateljima. Već dvije godine zaredom Magdalena je pozvana na dodjelu nagrada kao naša najčitateljica. To je dokaz da učenici ipak čitaju – lijepo je kad mlada osoba pokazuje potrebu za čitanjem, a još je ljepše kada je samostalno motivirana za čitanje, što naravno podrazumijeva i stečenu naviku odlaska u knjižnicu. Magdalena je pokazala sklonost i zanimanje za knjigu i čitanje te samim time zaslužila titulu najčitateljice.

Odgovorila nam je na nekoliko knjižničarkinih pitanja.

1.Jesi li ponosna što si ove godine kao predstavnica naše škole titulu u Varaždinskoj županiji? Što tebi znači ta titula?

Magdalena: Jako sam ponosna na sebe, a titula najčitateljice nadahnula me da i dalje čitam ovoliko, ako ne i više.

2.Zašto voliš čitati? Kad sve to stigneš? Što čitaš?

Magdalena: Volim čitanje jer me smiruje, ponekad kada sam nervozna uzmem knjigu i čitam satima pa zaboravim na sve probleme. Većinom čitam navečer jer tada imam najviše vremena. Čitam sve knjige čiji me sadržaj zainteresira.

3.Koju knjigu bi ponovno pročitala i preporučila drugima da je pročitaju? Zašto?

Magdalena: Ponovno bih pročitala knjigu Don od Tromeđe Višnje Stahuljak i preporučila bih ju svima (i djeci i starijima) jer ju smatram veoma poučnom. Nad njezinim sadržajem treba se zamisliti.

4.Što je za tebe knjižnica? Što misliš o našoj školskoj knjižnici?

Knjižnica je za mene mjesto opuštanja. Knjižničarke su uvijek druželjubive i susretljive i kada trebaš pomoć nikada te neće odbiti.

Magdaleni još jedanput čestitamo na tituli najčitateljice za 2015./2016. godinu, želimo joj još puno pročitanih knjiga jer lijepo je u svoje slobodno vrijeme družiti se s knjigom i čitati.

Misal po zakonu rimskoga dvora - prva hrvatska tiskana knjiga 22. veljače 1483.

 Na današnji dan, prije 533 godine, tiskana je prva hrvatska knjiga Misal po zakonu rimskoga dvora. Više o našem prvotisku pročitajte na http://www.croatianhistory.net/etf/1483.html

MAŠKARE 2016.

Obuci staru krinolinu i prebaci bijeli šal, ja ću svirat' violinu i bit će maskenbal.
Zaigraj kao da more šumi, a ti si jedan val, samo veliku tajnu glumi - takav je maskenbal.
Nemoj da skrivaš lice malo, pusti ga neka sja, nikome nije do nas stalo, sami smo samo ti i ja. (...) (Preuzeto sa: Lukin portal za djecu i obitelj)

Učenici 6.c razreda s veseljem su načinili jednog velikog klauna koji će nas barem malo razveseliti u vrijeme kada možemo postati netko drugi i nakratko zaboraviti na svakodnevne brige, učenje i obveze...

    

Iz Knjižnice

MOJA PRVA KNJIGA 2015. 

Izložba u školskoj knjižnici
Antonela Sabolić – najčitateljica školskih knjižnica Varaždinske županije!

POZIVAMO VAS U ŠKOLSKU KNJIŽNICU

NA IZLOŽBU SLIKOVNICA UČENIKA NAŠE ŠKOLE 

NAGRAĐENIH NA NATJEČAJU

„Moja prva knjiga”

Izložba je otvorena od 15. siječnja do 12. veljače 2016., svaki dan od 8 do 19 sati.

Iz Knjižnice

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga 2015. 

             

 

U srijedu, 18. studenoga 2015. u našoj smo školi i ove godine prigodnim programom obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljicama na literarnim i likovnim radovima; učiteljici Lidiji C. i voditeljima koji su bili posebno strpljivi i marljivi. Hvala i predstavnicima Vijeća učenika što su i ove godine odali počast svim poginulima i nestalima zapalivši lampione pokraj križa. 

Iz Knjižnice

MOJA PRVA KNJIGA 2015.  

 

  

 

 

 

Bravo za Petru, Saru i Pavla! 

 

U četvrtak, 24. rujna 2015. učenici naše škole Petra Horvat, Pavao Horvat i Sara Žunić zajedno sa svojom učiteljicom Ljiljanom Mihaljek posjetili su Karlovac. Razlog njihovu posjetu bilo je sudjelovanje na natječaju MOJA PRVA KNJIGA 2015. 

Od gotovo 800 slikovnica pristiglih na natječaj, manje od polovice je nagrađeno, a među dobitnicima posebne nagrade bili su i Petra, Pavao i Sara. 

Petra je dobila nagradu za slikovnicu Voće je zdravo, Pavlova slikovnica zove se U potrazi za janjetom, a Sara je pokazala što znači ako kažemo Kad se male ruke slože sve se može! Rezultati natječaja bili su objavljeni još u svibnju, a dodjela priznanja i nagrada održala se prije nekoliko dana u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu.

Čestitamo Petri, Pavlu i Sari koji su se upustili u pustolovinu stvaranja vlastite priče! Pozivamo i druge učenike da pokušaju biti pisci i ilustratori! Svi koji ste već pokušali, nastavite pisati i slikati jer postoje priče koje nam samo vi možete ispričati.

Više o svemu pogledajte na poveznici: http://www.mojaprvaknjiga.com/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=82

Iz Knjižnice

POSJET KAZALIŠTU KOMEDIJA 27. ožujka 2015.

I ove školske godine učenici viših razreda OŠ Novi Marof posjetili su jedno od zagrebačkih kazališta.

Ovaj put odabrali smo Kazalište Komedija i duhovni rock-mjuzikl USKRSLI. Autor mjuzikla je talijanski skladatelj Daniele Ricci, a redatelji hrvatske izvedbe su Robert Bošković i Marko Cindrić. Kroz glazbu, pokret i glumu prikazani su događaji o kojima vjernici razmišljaju u Velikom tjednu. Publika je vidjela mnogo glazbenih brojeva, efektnih scenskih rješenja, plesnih točaka i videoprojekcija kroz uprizorenja Isusova ulaska u Jeruzalem, Getsemansku uru, Judinu izdaju, suđenje pred Pilatom, muku, smrt, polaganje u grob i uskrsnuće Gospodinovo, kao i susrete s učenicima nakon uskrsnuća, koji kulminiraju u izrazu Tomine vjere: "Gospodin moj i Bog moj."

Pljesak na kraju predstave uz mnogobrojne ovacije publike najbolji su pokazatelj da su prepoznati trud i zalaganje svih koji u predstavi sudjeluju. Čestitamo cijeloj ekipi, a posebno našem kolegi, učitelju geografije Zdravku Peteku koji je član plesnog ansambla. Želimo im još mnogo uspješnih izvedbi!

Iz Knjižnicesmiley

KAKO JE POTJEH TRAŽIO ISTINU 

Gostovanje Kazališta MERLIN u KC-u Ivan Rabuzin NOVI MAROF

Prošlog petka naši su učenici, od 1. do 4. razreda, posjetili Kulturni centar Ivan Rabuzin i uživali gledajući predstavu Kako je Potjeh tražio istinu zagrebačkog Kazališta MERLIN. Nisu bila oduševljena samo djeca, nego i glumci, članovi kazališne družine. 

Evo isječka iz njihova osvrta na gostovanje u Novom Marofu: 

U petak, 28.11. 2014. u prelijepom Kulturnom centru Ivan Rabuzin Novi Marof, igrali smo 2 izvedbe predstave "Kako je Potjeh tražio Istinu". U oba termina gledalište je bilo puno, reakcije djece i odraslih odlične. Predstava na kajkavskom je nakon dosta godina uspješnog izvođenja, nagrađivanja, primijećenosti, festivala, na neki novi način prodisala poduprta uživljenošću i prepoznavanjem dobre publike i "domaaačeg" jezika.

Šaljemo zahvalu svim gledateljima, otvorenim i dobrim ljudima, ravnatelju Centra gospodinu Miljenku, u nadi da ćemo se još puno puta vidjeti i kod vas i kod nas!

(...) Velika hvala i oduševljenim učiteljicama iz matične škole kao i onima iz Remetinca, Ključa, Podevčeva i Mađareva koje su nam izražavale svoje oduševljenje predstavom riječima „Super, super, super!“, „Dođite nam opet pred Uskrs!“ i sl.

Molimo drage učitelje da posebno pohvale svoje krasne učenike koji su bili divna kazališna publika.

Kazalište MERLIN ZAGREB 

Zahvaljujemo i mi Kazalištu Merlin do neke sljedeće prilike!

Iz Knjižnice

 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 

18. 11. 2014. 

U prohladnoj, jesenskoj večeri uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, učenici i učitelji OŠ NOVI MAROF prošetali su u tišini do križa pokraj novomarofske pošte. Uz ugodnu toplinu tinjajućih lampiona prisjetili smo se ljudi koji su nesebično dali živote za svoju domovinu. 

Izgovarajući riječi molitve, oživjeli smo hrabrost, žrtvu i odanost vukovarskih branitelja koji imaju posebno mjesto u našim srcima.

Hvala im za slobodnu domovinu, za hrvatski narod. Neka budu ponosni na svoju hrabrost i djela. 

Valentina Stepan, 8.b

   U ponedjeljak, 17. 11. 2014. okupili smo se povodom Dana pada Vukovara pred križem u Novom Marofu. U molitvi i minuti šutnje pridružio nam se i gradonačelnik. Zajedno smo odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima i Vukovarcima. Prije molitve zapalili smo svijeće. Lampioni su bili poredani u obliku riječi V U K O V A R. 

L. Novoselec, 5. a

 

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica - 11. studenoga 2014.

    U županijskoj je palači svečano obilježen Dan hrvatskih knjižnica, a tim su povodom najčitateljima školskih knjižnica u školskoj godini 2013./2014., iz osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, dodijeljene i prigodne nagrade koje im je uručio zamjenik župana g. Alen Kišić. Na svečanosti bilo je 33-oje učenika osnovnih te osmero učenika srednjih škola. Nagrađeni su prigodnom knjigom Kradljivica knjiga.

Važno je istaknuti kako je među učenicima nižih razreda osnovnih škola najviše knjiga (čak 87) pročitala naša Antonela Sabolić, učenica 3.b razreda te time zasluženo proglašena najčitateljicom Varaždinske županije.

Čestitke Antoneli i neka ljubav prema čitanju i knjizi njeguje zauvijek!

 

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

27. listopada 2014.

U povodu obilježavanja Dana školskih knjižnica ugostili smo Ježiće –  predškolsku skupinu iz Dječjeg vrtića Novi Marof.

Maleni su Ježići naučili što sve slikovnice vole i  što ne vole, kako bi već u djetinjstvu zavoljeli čitanje i knjigu. Mali i veliki knjižničari marljivo su radili i za svako dijete napravili unikatnog ježića tehnikom origamija.

Ježići s njihovim imenima i mali slatki paketići posebno su ih oduševili!

I naša školska knjižnica dobila je poklon – Baricu u narodnoj nošnji koju su predškolci izradili zajedno s udrugom Oreh iz Oštrica.

Zahvaljujemo Ježićima na posjetu i veselimo se prilici za novo druženje!

Iz Knjižnice

 

DANI KRUHA U OSNOVNOJ ŠKOLI NOVI MAROF

U petak, 17. listopada 2014. u našoj je školi održana priredba u povodu Dana kruha. U zajedničkom prostoru škole priređen je kratak program uz blagoslov kruha i plodova zemlje. Zahvaljujemo Velikim i malim knjižničarima u pripremi dijela aktivnosti, a posebno učenicima 5. C! 

Fotografije su ovdje!

Iz Knjižnice

     

 

      

 

KAKO NAPRAVITI NOVINE?

Svatko ponešto zna - evo kako je to napravio 5. A!

U srijedu, 15. listopada 2014. u školskoj knjižnici naučili smo što je to tisak, a pokušali smo napraviti i svoje novine.

Fotografije pogledajte ispod teksta.

                  

    

 

 

 

 

 

Sad znamo i što je impresum, a i imali smo priliku naučiti i ponešto o povijesti tiska i tiskovina.

Knjižničarka D.

MAJČIN CVJETNI DAN smiley

U školskoj knjižnici obilježili smo i Majčin dan. Svim mamama zahvalili smo na dobroti, brizi i strpljivosti tako što smo načinili šareni cvijet.

Latice su vesele, živih boja, a u tučak napisali smo poruku za svaku majku. 

Marljivi bili su Veliki i mali knjižničari, a i svi učenici šestog B razreda - zahvaljujemo Borni na fotografijama.

Iz Knjižnicesmiley

 

 

 

 

 

DAN PLANETA ZEMLJE U USKRSNOJ PISANICI

- RADIONICE VELIKIH I MALIH KNJIŽNIČARAsmiley

Protekla tri tjedna u školskoj knjižnici bilo je živo i veselo! Naši knjižničari ponovno su bili marljivi i pokazali svoja kreativna umijeća. Izrađivali smo uskrsne pisanice u koje smo napisali i pokoju poruku o planetu Zemlji i važnosti očuvanja prirode, a sve kako bismo obilježili Dan planeta Zemlje 22. travnja i potaknuli druge da paze na okoliš i čuvaju prirodu!

Naše radove pogledajte na fotografijama!

Iz Knjižnicesmiley

 

 

 

 

 

 

IZLOŽBA Carstvo životinja - beskralježnjaci

(Vježbe iz biologije)

Od ponedjeljka, 17. veljače do petka, 21. veljače 2014.

u knjižnici možete pogledati izložbu radova

Carstvo životinja - beskralježnjaci

Ovaj put marljivo su radili sedmaši. Pozivamo vas da dođete i uvjerite se koliko su se potrudili.

Učiteljica Ivana Ž. i knjižničarkesmiley

IZLOŽBA Živčani sustav i osjetila

(Vježbe iz biologije)

Od petka, 31. siječnja do ponedjeljka, 10. veljače 2014.

u knjižnici možete pogledati izložbu radova

Živčani sustav i osjetila

Radovi su nastali na satima biologije - dođite u knjižnicu i pogledajte koliko su naši osmaši bili marljivi!

Učiteljica Ivana Ž. i knjižničarkesmiley

 

NOVI NASLOVI U KNJIŽNICI 

(za knjigoljupce, ali i sve ostale)smiley

Svima koji volite čitati evo dobre vijesti - od ponedjeljka, 9. 12. 2013. u našoj knjižnici možete posuditi sljedeće naslove:

  1. Gavran, Miro: Zaljubljen do ušiju
  2. Lewis, C. S.: Lav, Vještica i ormar
  3. Pilić, Sanja: Vidimo se na fejsu!
  4. Storić, Šime: Poljubit ću je uskoro, možda!
  5. Tihi-Stepanić, Jasminka: Imaš fejs?   

Iz Knjižnice

POSJET KAZALIŠTU Knap 8. 11. 2013.

U petak, 8. studenoga učenici OŠ Novi Marof pogledali su predstavu Dječaci Pavlove ulice u Kazalištu Knap u Zagrebu. 

Predstava se temelji na istoimenom romanu mađarskog književnika Ferenca Molnara, pisanog za djecu, ali to je djelo koje nam govori i o tome kako funkcionira svijet odraslih ljudi, roditelja. Ova je kazališna priča jednako aktualna i danas - govori o hrabrosti, prijateljstvu, brizi za drugoga i borbi protiv nasilja.

Neki su se i uspjeli fotografirati s najdražim glumcem Zoranom Pribičevićem - Bokom cheeky!

 

 

 


RASPORED ZVONA
 
Za matičnu školu, PŠ Podevčevo, PŠ Remetinec,
PŠ Ključ i PŠ Mađarevo

1. sat  8.00 - 8.45  

2. sat  8.50 - 9.35  

( užina za 1. do 4. razred - veliki odmor za njih do 9.55 )

 3. sat  9.40 - 10.25 

( užina za 5. - 8. razred - veliki odmor za njih do 10.45)

4. sat 10.45 - 11.30

 5. sat 11.35 - 12.20 

( prijevoz autobusa )

 6. sat 12.25 - 13.10  

( prijevoz autobusa )

 7. sat 13.15 - 14.00  

( prijevoz autobusa )

 
Za roditelje i učenike

Upisi u srednju školu

Dragi učenici i roditelji učenika osmog razreda u privitku se nalaze poveznice na  informacije uz upis u prvi razred srednje škole.

http://upisi.weebly.com

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/

Centar izvrsnosti

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkoviCMS za škole logo
Osnovna škola Novi Marof / Zagorska 23, HR-42220 Novi Marof / os-novi-marof.skole.hr / ured@os-novi-marof.skole.hr
preskoči na navigaciju