preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Individualni razgovori s roditeljima u šk.god. 2019./2020.

A tjedan - ponedjeljak   4. sat od 10.45 - 11.30 h

 

B tjedan - srijeda 5. sat od 11.35 - 12.20 h

 

 

prvi utorak u mjesecu od 16 do 17 sati

Renata Petek Vukmanović, prof.

Drage učenice i učenici ( 5.a, b, c),  6.b,  (7.a, b, c, d), (8.a, b, c, d)! Srdačno Vas pozdravljam i želim Vam mnogo uspjeha u radu. Ovom prilikom obaviještavam Vas da će sve detaljne upute za rad tijekom ovog razdoblja biti u e - dnevniku u vašim bilješkama te u virtualim učionicama. Ukoliko će biti problema sa uključivanjem u učionice uvijek će upute za rad bit će na stranicama OŠ NOVI MAROF - GEOGRAFIJA  - Renata Petek. Molim Vas da pogledate  upute i da učite  po njima.  Sigurna sam  da Vi to možete i da ćemo  zajedno marljivim radom i suradnjom pobijediti Coronu i savladati nastavni program. Ukoliko želite možete pratiti i TV - program na Sportskoj televiziji (gradivo od 5. do 8. razreda). 

Srdačno Vas pozdravljam, prof. Renata Petek Vukmanović

Dragi učenici i učenice, lijep pozdrav od mene! Šaljem vam upute za daljnji rad !

5 a, b, c smiley - u narednom razdoblju slijedi ponavljanje jedinica: Reljef Zemlje, Građa Zemlje i Unutarnji procesi koji stvaraju reljef. Nakon što ste pažljivo pročitali tekst iz udžbenika, na kraju svake nastavne jedinice je sažetak. To prepišite u bilježnice. Za temu potresi i vulkani napravite kratak strip: KAKO SE PONAŠATI  U VRIJEME POTRESA. Crtajte to na papiru za likovnu kulturu. Najuspješniji radovi bit će vrednovani i nagrađeni. Za ponavljanje i utvrđivanje riješite  vježbenicu. Rok za izradu zadataka  je 14. 4. 2020. U međuvremenu se čujemo. Mnogo uspjeha u radu!

pozdrav, prof. Renata Petek Vukmanovićsmiley

6 bsmiley -  u slijedećem razdoblju ćemo ponavljati i utvđivati nastavne jedinice: Smještaj i položaj Afrike, Reljef, Klima i vegetacija i Vode Afrike. Prošlog tjedna ste dobili radne listiće za te teme. Pažljivo ih ispunite uz pomoć udžbenika i atlasa. U udžbeniku na kraju svake nastavne jedinice su pitanja za ponavljanje. Odgovorite ih u bilježnice. Vježbenica ima niz zanimjivih zadataka (slijepe karte, križaljke, rebusi i grafički prilozi), pokušajte ih riješiti. Učenica Mateja Pajan isto radi po listićima koje je dobila, a riješava pitanja iz svog udžbenika. Rok za ispunjenje tih zadataka je 14. 4. 2020. U međuvremenu se čujemo. Učite marljivo i redovito kako bi  vam bilo lakše kad se  sretnemo u školskim klupama. Puno sreće!

pozdrav, prof. Renata Petek Vukmanovićsmiley

 

7 a, b, c, dwink - u ovom razdoblju slijedi ponavljanje i vježbanje nastanvih jedinica: Srednja Europa, Njemačka, Alpske države i ostale zemlje. Vaš zadatak je pažljivo pročitati tekst iz udžbenika. Na kraju svake nastavne jedinice je plan ploče (na zelenoj podlozi). To prepišite u bilježnice, a možete izraditi i svoj plan ili neku umnu mapu. Nakon što naučite gradivo u udžbeniku postoje pitanja za ponavljanje. Na njih odgovorite u svoje bilježnice. U dogovoru sa profesoricom i profesorom informatke  (o tome su vam već oni dali detaljne informacije), to je multimedijalni program. Vaš je zadatak da IZABERETE JEDNU DRŽAVU SREDNJE EUROPE (sve osim Lihtenštajna) i u tom programu napravite zanimljovosi i aktualnosti o njoj, (npr. Njemačka - Oktoberfest, Austrija - zimski turizam kao faktor razvoja, Slovenija . Bled i Bohinj i sl.).Kad se vratite u školske klupe te radove ćemo vrednovati. Ja ću vrednovati i ocjenjivati samo geografki dio. Rok za izradu zadataka je 14. 4. 2020. U međuvremenu ponavljajte Srednju Europu po pitanjima iz vježbenice. Želim vam mnogo uspjeha u radu! Čujemo se u međuvremenu.

pozdrav, prof. Renata Petek Vukmanović wink

8 a, b, c, d smiley  zadatak za ovo razdoblje je: obrada jedinica Turizam i Naselja Primorske Hrvatske. Pažljivo pročitajte tekst iz udžbenika. Napravite kratak plan ploče koji zapišite u svoje bilježnice. Možete si i izraditi i umnu mapu. Kao pomoć nek vam služi sažetak u knjizi na zelenoj podlozi koji se nalazi na kraju svake jedinice. Za ponavljanje i uvježbavanje postoje pitanja iz udžbenika. Na njih odgovorite u bilježnice. Učite i po njima. Vi ste već dobili svoj projekt prije ove situacije s Coronom i svatko zna svoju temu (plakati, prezentacije i filmovi). Nastavljate raditi na tome. Kad se vratimo u školske klupe  vrednovat ćemo vaše radove. Zadatak je i riješiti vježbenicu  do teme Gorska Hrvatska. Rok za izvršenje  je 14. 4. 2020. Želim vam mnogo uspjeha u radu i skori susret u školskim klupama.

pozdrav, prof. Renata Petek Vukmanovićsmiley

Ponedjeljak, 23. 3.2020.

Dragi učenici 8 a, b, c, d! Stižu nove upute za rad. 

Pažljivo pročitajte Naselja Primorske Hrvatske, udžbenik od str. 121 - 125. Nakon toga prepišite PLAN PLOČE:

- duga urbana (gradska) tradicija; mediteranski tip grada  - trg (forum), uske ulice (kale), zbijenost, kamen - građevinski materijal

Akropolsko naselje -naselje izgrađeno na vrhu brežuljaka, nastalo u srednjem vijeku radi lakše obrane ( Motovun, Roč i Hum - Istra)

- bogato kulturno nasljeđe odnsi se na dostignuća koja su nam pretci ostavili u jeziku, književnosti, graditeljstvu, likovnoj umjetnosti, narodnoj glazbi, kazalištu, filmu, znanosti ... (npr. Baščanska ploča na Krku)

Riječka makroregija ( Rijeka , Pula - regionalno središte, Pazin - županijsko središte Istre)

Splitska makroregija (Split, Zadar, Šibenik i Dubrovnik -regionalna središta)

Seoska naselja - raštrkana, nizna ili zbijena - zahvaćena procesima deagrarizacije,deruralizacije i depopulacije .

Problem stihijske i divlje gradnje u priobalju i na otocima (npr. otok VIR). Naselja postaju turistička.

Nakon što prepišete plan ploče, pažljivo pročitajte pitanja za ponavljanje iz udžbenika na str.125 (ima ih pet) i pismeno ih odgovorite u bilježnice. Pronaći na geografskoj karti  sve gradove Primorske Hrvatske koji se spominju u udžbeniku bez obzira jesu li (makroregonalna, regionalna ili subregonalna). Podcrtajte ih! Sretno do idućeg sata i radite na svom projektu. Čujemo se!               

prof. R. Petek Vukmanović

 

 

ZVIRANJEK

RASPORED POČETKA I KRAJA NASTAVNOG DANA
 

PRIJEPODNEVNA SMJENA - NIŽI RAZREDI

8:00 - 11.50

POPODNEVNA SMJENA - VIŠI RAZREDI

12:45 - 18:05

 

Za roditelje i učenike

PRIMANJE RODITELJA


IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Centar izvrsnosti


TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Ustanove

preskoči na navigaciju