preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih i sporta.

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Agencija za mobilnosti i programe EU nacionalna je agencija odgovorna za provedbu programa Erasmus +  u Hrvatskoj. Osim provedbe Programa odabirom prijava - projektnih prijedloga, provođenjem ugovora i financiranjem te nadziranjem realizacije projekata, Agencija također promiče Program i pomaže podnositeljima i korisnicima u njihovom procesu kreiranja projektne ideje i pokretanja projekta. 

2019. godine Agencija za mobilnosti i programe EU odobrila je financiranje projekta “SOFT“ (Science Outside Featuring Technology) Osnovnoj školi Novi Marof kao koordinatoru projekta. U projekt su još uključene i osnovne i srednje škole iz Grčke, Finske, Rumunjske, Portugala i Litve.  Projekt će trajati dvije godine.

Ciljevi projekta su:

- kreiranje priručnika za provedbu metodologije učenja na otvorenom u školskim predmetima

- razmjena dobre prakse

- izrada inovativnih nastavnih materijala iz STEM područja

- podizanje svijesti o važnosti europske kulturne baštine i jačanje osjećaja pripadnosti

  zajedničkom europskom prostoru kroz obrazovanje

Sudionici ovog partnerstva nastoje stvoriti širok spektar nastavnih materijala koji se bave učenjem u prirodi uz korištenje tehnologije (laptopi, mobiteli, 3D naočale, virtualna stvarnost i dr.) što zahtjeva od naših učenika i učitelja primjenu različitih vještina i znanja, što će rezultirati konsolidacijom i proširenjem kreativnosti, neovisnosti, digitalnih kompetencija, komunikacijskih i društvenih vještina, suradničkog pristupa rješavanju problema, podizanjem razine obrazovanja,  podizanjem samopouzdanja. 

Također ćemo približiti učenicima STEM područje. Učenici će poboljšati znanje engleskog jezika, upoznati druge kulture, običaje i sustave obrazovanja, imati priliku biti pozitivan uzor drugima i pronaći pozitivne uzore u drugima, steći nova prijateljstva, poboljšati sposobnost rukovođenja, te u konačnici stečeno znanje može pozitivno utjecati na ekonomski i kulturološki aspekt njihova života.

Sudionici projekta će pri tome sudjelovati u različitim aktivnostimaizrada prezentacija i video uradaka, istraživanje na internetu u školi i kod kuće, izrada službenog loga projekta, izrada priručnika, pisanje sastavaka i izvještaja, uključivanje i rad na eTwinning portalu, Office 365, Microsoft Teams i Yammer aplikaciji, izrada kvizova, korištenje virtualne stvarnosti, nove aktivnosti za učenje u prirodi, osmišljavanje društvenih igara, izrada i sudjelovanje u anketama, sudjelovanje na radionicama, izrada metodičkog priručnika o novim oblicima poučavanja, mobilnosti i dr.

 

Glavni koordinator projekta je učitelj informatike Josip Beštek. Zamjenica koordinatora je učiteljica hrvatskog jezika Katarina Marenčić.

U projektu će sudjelovati i sljedeći učitelji: Anđelko Bošnjak, Nevio Cifrek, Ivana Gabričević i Zdravko Petek.

Uz učitelje u projekt će biti uključeno minimalno 25 učenika sedmih i osmih razreda OŠ Novi Marof i PŠ Remetinec.

Poštovani posjetitelji stranice Erasmus + projekta SOFT,

Ovdje možete pronaći prezentacije, filmove, crteže, fotografije, crtane filmove, aktivnosti za rad s učenicima, dnevne pripreme i ostale dokumente koje su izrađivali naši učenici i učitelji, kao i najnovije vijesti o našem projektu.

 Koordinator projekta: Josip Beštek

Kontakti: josip.bestek@skole.hr

                katarina.marencic@skole.hr

ZVIRANJEK

RASPORED POČETKA I KRAJA NASTAVNOG DANA
 

PRIJEPODNEVNA SMJENA - NIŽI RAZREDI

8:00 - 11.50

POPODNEVNA SMJENA - VIŠI RAZREDI

12:45 - 18:05

 

Za roditelje i učenike

PRIMANJE RODITELJA


IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Centar izvrsnosti


TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Ustanove

preskoči na navigaciju