preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

 

POŠTOVANI RODITELJI I SVI DOBRONAMJERNI ZNATIŽELJNICI!

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU 3. r. PŠ  MAĐAREVO u šk.god. 2013/2014.

                                                                                                                 

"JEDNOM PRIJATELJI - ZAUVIJEK PRIJATELJI"

Brojno stanje - nepromijenjeno; 11 učenika, od toga 7 vitezova i 4 princeze.cheeky

Kormilar na pučini znanja - moja malenkost, učiteljica Gordana Ratković, e-mail: gordana.ratkovic@skole.hr

Informacije za roditelje i individualni razgovori: petkom, 4. šk. sat u vremenu od 10.50 do 11.35h

 

NAPOMENA:

Za roditelje koji nisu u mogućnosti dolaziti u prijepodnevnoj smjeni, mogu se informirati svake druge srijede u mjesecu u vremenu od 17 do 18 h. Molim da prethodno najavite svoj dolazak. Hvala.

 

Ove godine na našoj stranici, osim zanimljivosti i raznih obavijesti o tekućim događanjima u školi, moći ćete se informirati o detaljima terenske nastave, te o provedbi istih tijekom godine. 

OKVIRNI VREMENIK pisanih provjera možete pronaći na stranicama OŠ. Riječ "okvirni" je važna jer ona označava planirane tjedne u kojima bi se pisane provjere trebale raditi, ali samo ukoliko nije bilo problema u redovitom savladavanju gradiva kod većine učenika ili nije došlo do neplaniranih okolnosti koje ne možemo predvidjeti(npr.loše vrijeme zimi zbog čega bi se morala odgoditi nastava).

Točne datume provjera moći ćete vidjeti na početku svakog tekućeg mjeseca kao i do sada. Sadržaji DOP-a, DOD-a, TERENSKE NASTAVE možete pronaći u KURIKULUMU na stranicama škole.

 

                                   RASPORED SATI(isti je za A i B smjenu, osim DOP-a i zbora)

 

 

SAT

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

(8:00-8:45)

SRO

MA

HRV

MAT

HRV

2.

(8:50-9:35)

ENG

 HRV

MAT

HRV

TZK

3.

(10:00-10:45)

MAT

             PID

HRV

PID

GK    

  

4.

(10:50-11:35)

TZK

TZK

ENG

LK

VJE

5.

(11:40-12:25)

DOP / B

DOD 

DOP/A

ZBOR/B

ZBOR / A

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA U TRAVNJU:

HRVATSKI JEZIK

 3. 4. Pisanje na poticaj -govorna i pisana vj.         

23. 4. Opisivanje - govorna i pisana vj.

25. 4. Veliko početno slovo - provj. HJ      

30.4.  Lektira - listić

Napomena: pročitanu lektiru donijeti najkasnije do kraja tekućeg mjeseca. Molim pročitati Bijeli jelen-knjigu, a ne slikovnicu.

 

 

MATEMATIKA: 

24. 4.  6 .ispit  znanja: Dijeljene brojeva do 1000

 

PRIRODA I DRUŠTVO:

 

ENGLESKI:

RAZREDNA ZBIVANJA TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE

TRENSKA NASTAVA IZ PRIRODE I DRUŠTVA

U skolopu nastavnog plana i programa, od polovice mjeseca ožujka bavimo se tematikom VODA. Stoga smo posjetili sve moguće vodene lokacije u okolici naše škole, te ih razvrstali u vode tekućice i vode stajaćice, a zatim promotrili i uočili dijelove vodotoka, obalu, biljni i životinjski svijet na koji smo naišli da bi učenici dodatne nastave iz prirode i društva još se pozabavili zagađenjem voda koje smo promatrali izvodeći jednostavan pokus sa količinom pjene promućkane vode u boci, u omjeru vremena koje treba da se ta pjena raziđe. Prema izvedenim pokusima zaključili smo da je potočić Korošćak, na žalost najugroženiji,a promatranjem njegovog vodotoka uvjerili smo se i zašto. Uvijek je glavni čimbenik  - čovjek. Stoga nam je bila namjera preuzeti odgovornost za kvalitetu okoliša da se takve stvari ne nastave događati nego da mladi utječu na nesavjesne odrasle i upozore ih na pogrešnost takvog neodgovornog ponašanja. S obzirom na količinu stakla i drugog krutog otpada, nismo se usudili ići korak dalje i organizirati čišćenje dječjim ručicama.

Po povratku sa uskrsnih praznika planiramo još jednu terensku nastavu kao svojevrsno objedinjavanje znanja o vodama na konkretnoj lokaciji vodotoka rijeke Bednje kada bismo bili gosti Športskog ribolovnog društva. Možda netko nešto i upeca, pa makar staru cipelu.smiley

 

Ovih sunčanih dana „dodovci“ su iskoristili priliku baviti se cvjećarskim radovima, tako da smo posijali sjemenke raznog vrtnog cvijeća u pliće posudice pa se nadamo da će sadnice uspjeti toliko izrasti da bi ih mogl presaditi u školski okoliš. Iako su neki po prvi puta sudjelovali u takvom poslu, svi su se podjednako dobro snašli, a usput su se zabavljali jer zemlja je najprirodniji materijal djeci zanimljiv od pamtivijeka. Sad nam ne preostaje drugo nego zalijevati i čekati da vidimo rezultat rada.

 

 

 

 

Dragi moji đaci, odmarajte se, ako bude snijega, sanjkajte se!!! smiley

 

Čestit Božić i sretna vam Nova godina svima!!! cheeky

 

PROSINAČKA DOGAĐANJA

 

Svake nas godine božićno raspoloženje sve ranije obuhvaća, a možda i zbog nadolazećih praznika, sve postaje nekako ležernije i opuštenije. Dakako, ima se za napisati još pokoji ispit, odraditi usmeni, pa lektira, ali u veselju i radu dani prolaze brzo. Ni ove godine nismo propustili okititi razrednu jelku, prigodno urediti panoe, napraviti i napisati čestitke sa dobrim željama. Ako se još k tome doda i dobro djelo koje smo zajedno učinili sakupljajući odjeću, obuću, igračke i slikovnice za štićenike Crvenog križa, može li naša misija biti neispunjena? Zadnji dan nastave začinili smo razrednom veselicom i čašćenjem. Dio raspoloženja stavljam na uvid, a ostalo slijedi na cd-u za kraj šk.godine. Zahvaljujem roditeljima na uspješnoj suradnji kroz prvo polugodište,a nadam se i nastavku te suradnje u novoj godini.

 

TERENSKA NASTAVA - VARAŽDIN (6. 12. 2013.)

Dugo smo čekali taj odlazak u Varaždin. Što zbog zavrzlama oko  Pravilnika o provedbi školskih izleta, što zbog radova na željeznici, ali svo strpljenje se napokon isplatilo. Bilo je lijepo i korisno, a učenici su bili za svaku pohvalu jer su pokazali odgovornost i zainteresiranost. Evo naših veselih lica sa tog putovanja....smiley

 

 

IZNENAĐENJE!

Kako to obično biva sa iznenađenjima, ona u sebi imaju ključni faktor - neočekivanost!! Tako je bilo i u četvrtak,31.10. Ničim izazvana i iz čistog mira mama Šafranec odlučila je naš razred iznenaditi vizualno prekrasnim i nadasve ukusnim iznenađenjem, toplim friškim pecivom u obliku grozda. Zapravo, grozd je bio načinjen od manjih buhtlica. Zamirisalo je zanosno, a pojelo se jednako tako. Jedva smo stigli uhvatiti đačke glavice na okup prije nego gozba započne. Hvala mami Šafranec na ovom ukusnom iznenađenju i na trudu kojim je razveselila đake!!!yes

 

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Pohvaljujem svoje učenike koji su odradili prekrasan posao; otpjevali, odplesali i odrecitirali ne za 5, nego za 10. Ocjene iz zalaganja su ipak petice!!! Bravo 3.McheekyA pohvaljujem i sve mame, tate, bake, djede, tete, seke koji su mijesili, pekli, sakupljali i poslali u školu sve ono što je učinilo svečanim i bogatim naš blagdanski stol. Njima isto 5 i VELIKO HVALA!

 

 

 

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Rujan 2011 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Ustanove

preskoči na navigaciju