preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

 

POŠTOVANI RODITELJI I SVI DOBRONAMJERNI ZNATIŽELJNICI!

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU 1. i 4. r. PŠ  MAĐAREVO u šk.god. 2014/2015.

                                                                                                                 

"JEDNOM PRIJATELJI - ZAUVIJEK PRIJATELJI"

 

Brojno stanje  u 4.r. - nepromijenjeno;  11 učenika, od toga 7 vitezova i 4 princeze.cheeky

NOVO! NOVO! NAJNOVIJE! Proširili smo sasatav i dobili 5 učenika prvog razreda, od toga 3 dječaka i 2 djevojčice.

Kormilar na pučini znanja - moja malenkost, učiteljica Gordana Ratković, e-mail: gordana.ratkovic@skole.hr

Informacije za roditelje i individualni razgovori:ponedjeljkom 5.šk.sat (11.40 - 12.25) 

 

NAPOMENA:

Za roditelje koji nisu u mogućnosti dolaziti u prijepodnevnoj smjeni, mogu se informirati svake posljednje srijede u mjesecu u vremenu od 17 do 18 h. Molim da prethodno najavite svoj dolazak. Hvala.

OBAVIJESTI: 

 

 

CIJENA ŠK.KUHINJE ZA OŽUJAK - 120  kn, MLIJEČNI OBROK - 40 kn

 

Ove godine na našoj stranici, osim zanimljivosti i raznih obavijesti o tekućim događanjima u školi, moći ćete se informirati o detaljima terenske nastave, te o provedbi istih tijekom godine. 

OKVIRNI VREMENIK pisanih provjera možete pronaći na stranicama OŠ. Riječ "okvirni" je važna jer ona označava planirane tjedne u kojima bi se pisane provjere trebale raditi, ali samo ukoliko nije bilo problema u redovitom savladavanju gradiva kod većine učenika ili nije došlo do neplaniranih okolnosti koje ne možemo predvidjeti(npr.loše vrijeme zimi zbog čega bi se morala odgoditi nastava).

Točne datume provjera moći ćete vidjeti na početku svakog tekućeg mjeseca kao i do sada. Sadržaje DOP-a, DOD-a,INE i TERENSKE NASTAVE možete pronaći u KURIKULUMU na stranicama škole.

 

 RASPORED SATI  za A smjenu  i B smjenu

 

RASPORED SATI ZA 1.M – A smjena

 

 

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

1.

SRO

VJ

HJ

MAT

HJ

2.

HJ

VJ

MAT

NJEM

MAT

3.

NJEM

MAT

TZK

HRV

PID

4.

TZK

HRV

PID

GK

LK

5.

Informacije

INA

DOD

TJE

DOP

 

A SMJENA- 4.r.

 

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

1.

SRO

VJ

HJ

MAT

HJ

2.

HJ

VJ

MAT

TZK

MAT

3.

PID

MAT

TZK

HJ

PID

4.

ENG

HRV

PID

GK

LK

5.

ENG

Informacije

INA

DOD

NJEM-IZB

DOP

6.

 

 

 

NJEM - IZB

 

B SMJENA-1.r.

 

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

1.

SRO

VJ

HJ

MAT

HJ

2.

NJEM

VJ

MAT

HJ

MAT

3.

HJ

MAT

PID

MAT

TZK

4.

TZK

HRV

GK

PID

LK

5.

Informacije

INA

DOD

TJE

DOP

 

B SMJENA- 4.r.

 

PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

1.

SRO

VJ

HJ

MAT

MAT

2.

PID

VJ

MAT

HJ

HJ

3.

HJ

MAT

PID

TZK

TZK

4.

ENG

HJ

GK

PID

LK

5.

ENG

Informacije

INA

DOD

NJEM - IZB

DOP

6.

 

 

 

NJEM -IZB

 

 


VREMENIK PISANIH PROVJERA U OŽUJKU - PRVI RAZRED:

HRVATSKI:

3. mj. tijekom mjeseca bit će 3 diktata (13.3., 20.3., 26.3.)  s naučenim pisanim slovima te će srednja ocjena biti zapisana u imenik na kraju mjeseca

 

MATEMATIKA:

19.3. Brojevi od 10 do 20; Uspoređivanje, Redni brojevi- ispit

 

PRIRODA I DRUŠTVO:

26.3. Dan, Doba dana, Dani u tjednu, Proljeće - ispit

 

NJEMAČKI JEZIK:

 

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA U OŽUJKU ZA 4.R:

HRVATSKI JEZIK

13.3.   Strip - medijska kultura

16.3.  Čitanje s razumijevanjem - provjera 

25.3.   Crtani film - medijska kultura

Napomena:

LEKTIRA  za ožujak - Igrokazi- Jadranka Čunčič- Bandov

- pročitanu lektiru donijeti najkasnije do kraja tekućeg mjeseca. 

 

MATEMATIKA: 

17.3. Pravokutnik i kvadrat, Površina - ispit

 

PRIRODA I DRUŠTVO:

18. 3.  Prošlost RH - provjera

 

ENGLESKI:

 

NJEMAČKI:

12.3.

 

RAZREDNA ZBIVANJA TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE

 

TERENSKA NASTAVA U OŠ NOVI MAROF - POSJET KNJIŽNICI,12.11.2014.

Prošle srijede, 12.11.učenici našeg kombiniranog odjeljenja bili su povodom Mjeseca hrvatske knjige na terenskoj nastavi u OŠ Novi Marof. I ovoga puta domaćin nam je bila simpatična kolegica ,knjižničarka Danijela Koren.Tom su prilikom učenici prvog razreda po prvi puta posjetili školsku knjižnicu i upoznali se sa njezinim radom, a također i naučili što se sve u knjižnici može, a što nikako ne smije raditi. Za to vrijeme, već iskusni poznavaoci lektire i pisane riječi, 4.r.,radio je na literarnom predlošku,pjesmici  Zvonimira Baloga sa zadatkom obrade poznate pjesmice u novu "Miševi i mačke u ljubavi naglavačke".

Na drugom školskom satu,prvi razred je radio na slikovnici za lektiru "Dome, slatki dome", a pred kraj sata prošetali smo hodnicima škole i zavirili u prostorije koje naša područna školica nema. Posjetili smo gđu.Boženu Hokman na njezinom radnom mjestu, a ona nam je podijelila bombone za slatki boravak u školi. Za to vrijeme, četvrtaši su prezentirali svoj uradak i izrađivali straničnike za knjigu.

Naposlijetku, uz šarene bombonjerice i male slikovnice za 1.r.koje su pripremile članice knjižničarske grupe, pozdravili smo se sa našom domaćicom i vratili se u PŠ na ostatk redovne nastave. Pardonček! Na užinu, a onda na ostatak nastave. Bilo je lijepo. Pohvaljujem učenike za pristojnost i marljivost u radu.

TERENSKA NASTAVA – ETNO SELO „GRADIŠĆE“, 29.10.2014.

Ove godine je vrijeme poprilično ćudljivo pa nas je prevarilo i odgodilo odlazak u Etno selo za Dane kruha, no kako se mi ne damo lako smesti, unatoč jesenskom vremenu, ipak smo odlučili provesti sate terenske nastave u „Gradišću“. Gostoprimstvu i zanimljivim radionicama članova udruge teško je odoljeti.

Tako smo prošle srijede, nakon dva uobičajena školska sata nastave, krenuli uz maglovito brdo ne bi li se u dobrom društvu i kretanju malo ugrijali. Po dolasku, dočekali su nas uvijek dobrog raspoloženja i sa smiješkom, članovi Etno udruge te ponudili toplim čajem kakvog do sad nismo pili, a recept neka ostane – tajna.

Nakon kraćeg odmora i dogovora oko radionica, podijelili smo učenike u dvije skupine. Dok su jedni obilazili etnografske eksponate, druga skupina je u toplini starinjskog „špareta“ zauzela položaj i uhvatila se u koštac sa kulinarskim umijećem izrade pekarskih proizvoda od pripremljenog tijesta. Nekolicina učenika je pomagala ispeći krumpir na „tabli“. Potom je uslijedila degustacija pripremljenih slastica, a onda su skupine zamijenile aktivnost.

 

Pred sam kraj posjeta provirilo je slabo jesensko sunce i obasjalo nas pomalo šmrcave i ozeble jer ...ovoga puta, uobičajena dječja igra je izostala zbog skliskog terena.

Nadamo se da će proljeće donijeti ljepše vrijeme i da ćemo još mnogo puta dolaziti u ovaj predivan kutak kulturne baštine. Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu i korisno provedenom vremenu.

 

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE, 15. 10. 2014.

Svake godine u listopadu obilježavano u školi Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. I mada je taj dan naročito svečan i veseo, on je tek kruna koju stavljamo na naše jesenske aktivnosti kojima se pripremamo za obilježavanje te svečanosti. Sa svakim odrađenim satom izvannastavnih aktivnosti na kojima pripremamo materijale za ukrašavanje škole i uvježbavamo točke programa, mi smo bliže tom danu. Naposlijetku, u suradnji sa mamama, bakama i bližom "familijom", uz neizostavnu prisutnost svećenika, ternutci svečanosti, druženja i slavlja jako brzo prolete. Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u pripremanje i realizaciju ove svečanosti jer su doprinjeli da njihove kapi istkaju zajednički slap zadovoljstva. A Bogu hvala na blagoslovima obilja zdravlja, hrane i mira u ovim bremenitim vremenima.

 

STVARI KOJE TI DAJU KRILA, 3.10. 2014.

Je li vam poznat onaj osjećaj...kad sve dobije svoj smisao i kad se u jednom neočekivanom trenutku vrati sve uloženo - višestruko, npr. kao da dobijete BINGO. Eto, tako sam se osjećala kad su me u petak cure "izvukle" iz zbornice sa pozivom da mi trebaju nešto pokazati, a ja pomislih na kakvu nezgodu u igri... Bila je ovo, po mom mišljenju, ničim izazvana poruka, sve uobičajeno, kao i svaki dan...a onda sam priznala sebi da je ljubav obostrana i stiže upravo na način kako to djeca čine: NEOČEKIVANO I ISKRENO.

HVALA VAM CURE!!!

 

 

POSJET PROMETNE PATROLE,18.9.2014.

Na početku svake školske godine djelatnici PP Novi Marof obilaze učenike prvih razreda kako bi im održali predavanje iz prometne kulture o sigurnosti u prometu. Prošlog četvrtka posjetio nas je gospodin Damir Kokorić u pratnji kolege. Tom prigodom, uz mnoštvo savjeta za mališane, podijelili su im i markere za sigurno kretanje do škole. Prvašići su bili vidno zbunjeni posjetom te su ovog puta izostala pitanja kojih je zasigurno bilo u malim znatiželjnim glavicama.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Za roditelje i učenike

Centar izvrsnosti

TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Rujan 2011 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Ustanove

preskoči na navigaciju