preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

 

POŠTOVANI RODITELJI I SVI DOBRONAMJERNI ZNATIŽELJNICI!

DOBRODOŠLI NA WEB STRANICU 3. r. PŠ  MAĐAREVO u šk.god. 2013/2014.

                                                                                                                 

"JEDNOM PRIJATELJI - ZAUVIJEK PRIJATELJI"

Brojno stanje - nepromijenjeno; 11 učenika, od toga 7 vitezova i 4 princeze.cheeky

Kormilar na pučini znanja - moja malenkost, učiteljica Gordana Ratković, e-mail: gordana.ratkovic@skole.hr

Informacije za roditelje i individualni razgovori: petkom, 4. šk. sat u vremenu od 10.50 do 11.35h

 

NAPOMENA:

Za roditelje koji nisu u mogućnosti dolaziti u prijepodnevnoj smjeni, mogu se informirati svake druge srijede u mjesecu u vremenu od 17 do 18 h. Molim da prethodno najavite svoj dolazak. Hvala.

 

Ove godine na našoj stranici, osim zanimljivosti i raznih obavijesti o tekućim događanjima u školi, moći ćete se informirati o detaljima terenske nastave, te o provedbi istih tijekom godine. 

OKVIRNI VREMENIK pisanih provjera možete pronaći na stranicama OŠ. Riječ "okvirni" je važna jer ona označava planirane tjedne u kojima bi se pisane provjere trebale raditi, ali samo ukoliko nije bilo problema u redovitom savladavanju gradiva kod većine učenika ili nije došlo do neplaniranih okolnosti koje ne možemo predvidjeti(npr.loše vrijeme zimi zbog čega bi se morala odgoditi nastava).

Točne datume provjera moći ćete vidjeti na početku svakog tekućeg mjeseca kao i do sada. Sadržaji DOP-a, DOD-a, TERENSKE NASTAVE možete pronaći u KURIKULUMU na stranicama škole.

 

                                   RASPORED SATI(isti je za A i B smjenu, osim DOP-a i zbora)

 

 

SAT

PON

UTO

SRI

ČET

PET

1.

(8:00-8:45)

SRO

MA

HRV

MAT

HRV

2.

(8:50-9:35)

ENG

 HRV

MAT

HRV

TZK

3.

(10:00-10:45)

MAT

             PID

HRV

PID

GK    

  

4.

(10:50-11:35)

TZK

TZK

ENG

LK

VJE

5.

(11:40-12:25)

DOP / B

DOD 

DOP/A

ZBOR/B

ZBOR / A

VJE

 

VREMENIK PISANIH PROVJERA U TRAVNJU:

HRVATSKI JEZIK

 6. 5. Pisanje na poticaj -govorna i pisana vj.  

15. 5. Pisanje poticaj - govorna i pisana vj.      

22. 5. Čitanje s razumijevanjem - književn. 

21. 5. Crtani film - medijska kultura   

Napomena: pročitanu lektiru donijeti najkasnije do kraja tekućeg mjeseca. 

 

 

MATEMATIKA: 

19. 5.  7 .ispit  znanja: Pravci, krug i kružnica

 

PRIRODA I DRUŠTVO:

8.5. Vode - ispit znanja

 

ENGLESKI:

28. 5.  Ispit

RAZREDNA ZBIVANJA TIJEKOM ŠKOLSKE GODINE

TERENSKA NASTAVA - ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO"NOVI MAROF"

Čini se da ove godine proljeće ima naličje jesni jer su se zaredali kišni dani umjesto sunčanih. Pomrslili su nam račune koje smo imali u planu terenske nastave prirode i društva još od početka školske godine. Zbog lošeg vremena pomicali smo datum odlaska na terensku nastavu čak 2 puta i naposlijetku, kad više nismo mogli odgađati, u utorak, 13. 5. odlučili smo otići u posjet Športskom ribolovnom društvu “Novi Marof“.

Gostoprimstvo nam je pružio predsjednik ŠRD Slavek Meister, koji je ujedno bio i naš domaćin, a budući da je kiša bila neumoljiva, mogao nam je prezentirati samo teoretski dio aktivnosti kojima se članovi društva bave. Iako smo više od mjesec dana  iz prirode radili na temi vode, vodotocima, te biljnim i životinjskim vrstama u vodama i oko njih, sada nam vrijeme nije dozvolilo da gradivo naučeno iz knjige utvrdimo u stvarnim prilikama i na terenu, točnije uz vodotok rijeke Bednje i njezinih rukavaca.

Učenici su u uvodnom dijelu imali kraće predavanje o ribljem fondu u našim rijekama, o radu ribolovnog društva, uspjesima i aktivnostima kojima se bave članovi društva s naglaskom na potrebu za brojnijim podmlatkom koji bi se učlanio u rad Društva. Nakon toga je uslijedilo razgledavanje trofeja i ribičke opreme, a zatim su učenici crtežom mogli izraziti svoje doživljaje viđenog.

Nakon dvosatnog druženja, vratili smo se u školu uz obećanje gospodinu Meisteru da ćemo se vidjeti sljedeće školske godine, ali u onom praktičnom dijelu kada se nadamo da ćemo moći sav taj ribički pribor upotrijebiti kako bismo i mi mogli drugima pričati naše ribičke priče. U svakom slučaju, nastava izvan učionice svaki puta je jedinstven doživljaj pa makar nas vrijeme sprječavalo da doživljaj bude potpun.

TRENSKA NASTAVA IZ PRIRODE I DRUŠTVA

U skolopu nastavnog plana i programa, od polovice mjeseca ožujka bavimo se tematikom VODA. Stoga smo posjetili sve moguće vodene lokacije u okolici naše škole, te ih razvrstali u vode tekućice i vode stajaćice, a zatim promotrili i uočili dijelove vodotoka, obalu, biljni i životinjski svijet na koji smo naišli da bi učenici dodatne nastave iz prirode i društva još se pozabavili zagađenjem voda koje smo promatrali izvodeći jednostavan pokus sa količinom pjene promućkane vode u boci, u omjeru vremena koje treba da se ta pjena raziđe. Prema izvedenim pokusima zaključili smo da je potočić Korošćak, na žalost najugroženiji,a promatranjem njegovog vodotoka uvjerili smo se i zašto. Uvijek je glavni čimbenik  - čovjek. Stoga nam je bila namjera preuzeti odgovornost za kvalitetu okoliša da se takve stvari ne nastave događati nego da mladi utječu na nesavjesne odrasle i upozore ih na pogrešnost takvog neodgovornog ponašanja. S obzirom na količinu stakla i drugog krutog otpada, nismo se usudili ići korak dalje i organizirati čišćenje dječjim ručicama.

Po povratku sa uskrsnih praznika planiramo još jednu terensku nastavu kao svojevrsno objedinjavanje znanja o vodama na konkretnoj lokaciji vodotoka rijeke Bednje kada bismo bili gosti Športskog ribolovnog društva. Možda netko nešto i upeca, pa makar staru cipelu.smiley

 

Ovih sunčanih dana „dodovci“ su iskoristili priliku baviti se cvjećarskim radovima, tako da smo posijali sjemenke raznog vrtnog cvijeća u pliće posudice pa se nadamo da će sadnice uspjeti toliko izrasti da bi ih mogl presaditi u školski okoliš. Iako su neki po prvi puta sudjelovali u takvom poslu, svi su se podjednako dobro snašli, a usput su se zabavljali jer zemlja je najprirodniji materijal djeci zanimljiv od pamtivijeka. Sad nam ne preostaje drugo nego zalijevati i čekati da vidimo rezultat rada.

 

 

 

 

Dragi moji đaci, odmarajte se, ako bude snijega, sanjkajte se!!! smiley

 

Čestit Božić i sretna vam Nova godina svima!!! cheeky

 

PROSINAČKA DOGAĐANJA

 

Svake nas godine božićno raspoloženje sve ranije obuhvaća, a možda i zbog nadolazećih praznika, sve postaje nekako ležernije i opuštenije. Dakako, ima se za napisati još pokoji ispit, odraditi usmeni, pa lektira, ali u veselju i radu dani prolaze brzo. Ni ove godine nismo propustili okititi razrednu jelku, prigodno urediti panoe, napraviti i napisati čestitke sa dobrim željama. Ako se još k tome doda i dobro djelo koje smo zajedno učinili sakupljajući odjeću, obuću, igračke i slikovnice za štićenike Crvenog križa, može li naša misija biti neispunjena? Zadnji dan nastave začinili smo razrednom veselicom i čašćenjem. Dio raspoloženja stavljam na uvid, a ostalo slijedi na cd-u za kraj šk.godine. Zahvaljujem roditeljima na uspješnoj suradnji kroz prvo polugodište,a nadam se i nastavku te suradnje u novoj godini.

 

TERENSKA NASTAVA - VARAŽDIN (6. 12. 2013.)

Dugo smo čekali taj odlazak u Varaždin. Što zbog zavrzlama oko  Pravilnika o provedbi školskih izleta, što zbog radova na željeznici, ali svo strpljenje se napokon isplatilo. Bilo je lijepo i korisno, a učenici su bili za svaku pohvalu jer su pokazali odgovornost i zainteresiranost. Evo naših veselih lica sa tog putovanja....smiley

 

 

IZNENAĐENJE!

Kako to obično biva sa iznenađenjima, ona u sebi imaju ključni faktor - neočekivanost!! Tako je bilo i u četvrtak,31.10. Ničim izazvana i iz čistog mira mama Šafranec odlučila je naš razred iznenaditi vizualno prekrasnim i nadasve ukusnim iznenađenjem, toplim friškim pecivom u obliku grozda. Zapravo, grozd je bio načinjen od manjih buhtlica. Zamirisalo je zanosno, a pojelo se jednako tako. Jedva smo stigli uhvatiti đačke glavice na okup prije nego gozba započne. Hvala mami Šafranec na ovom ukusnom iznenađenju i na trudu kojim je razveselila đake!!!yes

 

DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Pohvaljujem svoje učenike koji su odradili prekrasan posao; otpjevali, odplesali i odrecitirali ne za 5, nego za 10. Ocjene iz zalaganja su ipak petice!!! Bravo 3.McheekyA pohvaljujem i sve mame, tate, bake, djede, tete, seke koji su mijesili, pekli, sakupljali i poslali u školu sve ono što je učinilo svečanim i bogatim naš blagdanski stol. Njima isto 5 i VELIKO HVALA!

 

 

 

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Za roditelje i učenike

TražilicaOglasna ploča

Kalendar
« Rujan 2011 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje

Ustanove

preskoči na navigaciju